Vegan citroencakes met pijnboompitten
- Totale tijd 50min
- 15min
Bereiding - 30min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
1.5 cl Citroensap
16 cl Sojamelk
40 g Neutrale olie
30 g Amandelpoeder
70 g Suiker
10 g Bloem
100 g Bloem
25 g Boekweitmeel
1 tl Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
20 g Geroosterde pijnboompitten
1 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Meet de sojamelk af in een maatbeker. Voeg de citroensap toe en schud door elkaar. Laat vervolgens 15 minuten rusten: de sojamelk zal stremmen.
Stap 2 /7
Doe de olie en bloem in een kleine steelpan. Verwarm zachtjes kloppend totdat de olie licht kookt. Voeg een glas gestremde sojamelk toe en klop totdat het mengsel dikker wordt.
Stap 3 /7
Haal van het vuur en voeg de amandelpoeder, suiker, pijnboompitten, een beetje rasp van de citroenschil en een snufje zout toe. Roer enkele minuten door elkaar en laat afkoelen.
Stap 4 /7
Voeg als laatste de gezeefde bloem, boekweitmeel, bicarbonaat en het bakpoeder toe en meng door elkaar.
Stap 5 /7
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 7 /7
Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.