Vegan mushroom pizza
- Totale tijd 1u 20min
- 30min
Bereiding - 35min
Koken - 15min
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Glutenvrij pizzadeeg
50 g Hokkaido-pompoen
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 snuifje Tijm
30 g Sojaroom
80 g Gemengde champignons
1 teentje Teentje knoflook
1 el Gehakte verse peterselie
Bereiding
Stap 1 /11
Volg de instructies van het recept voor glutenvrij pizzadeeg.
Stap 2 /11
Maak de saus: snijd de Hokkaido-pompoen doormidden en schep de zaadjes eruit met een lepel. Verwarm de huishoudoven voor op 220°C. Kruid de pompoen met zout en peper, besprenkel lichtjes met olijfolie en voeg de tijm toe. Plaats de pompoenhelften weer tegen elkaar en wikkel ze in aluminiumfolie om er een papillote van te maken. Bak ongeveer 30 minuten op 220°C. Controleer met de punt van een mes of de pompoen gaar is. Laat indien nodig nog verder bakken.
Stap 3 /11
Neem de hoeveelheid pompoen die je nodig hebt voor de saus en zet opzij. Bewaar de rest voor een ander recept, of je kan extra saus maken en invriezen voor later.
Stap 4 /11
Mix de gekookte pompoen en de sojaroom met behulp van een staafmixer of een blender. Zet apart.
Stap 5 /11
Was de champignons, snijd ze fijn en bak ze in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als ze gaar zijn de fijngehakte knoflook en peterselie toe. Laat afkoelen.
Stap 6 /11
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt.
Stap 7 /11
Bestuif het werkoppervlak en de onderkant van het deeg met het bruinerijstmeel. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol de deegbolletjes uit en zorg ervoor dat elke pizza een diameter van ongeveer 25 cm heeft. Je kan de randen omplooien om een korst te creëren. Laat de pizza's 15 minuten op tafel rusten om de gist te laten werken. Prik het deeg overal in met een vork.
Stap 8 /11
Bestuif de ovenschep lichtjes met rijstmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 9 /11
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 80 g per pizza). Verdeel over de hele pizza. Leg de gebakken champignons er netjes bovenop.
Stap 10 /11
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 5 minuten. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 11 /11
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet! Garneer eventueel met wat gehakte verse peterselie.