Vegetarische lasagne
- Totale tijd 1u 5min
- 5min
Bereiding - 1u
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 Uien
2 teentje Knoflook
700 Tomaten
800 Courgettes
2 el olijfolie
zout en peper
400 g Tomatencoulis
1 el Tomatenconcentraat
1 tl Suiker
1.5 el Kruiden uit de Provence
20 bladje Lasagne noedels
50 cl Béchamelsaus
150 g Geraspte kaas
Vers basilicum
Bereiding
Stap 1 /9
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert als je op een kookplaat en/of in de oven kookt.
Stap 2 /9
Pel en snipper de uien en knoflook. Was en snijd de tomaten in blokjes. Was en snij de courgettes in blokjes.
Stap 3 /9
Verhit de pan en wacht tot de Thermo-Signal volledig rood wordt. Giet de olijfolie erin, voeg de uien toe en bak ze 3 minuten.
Stap 4 /9
Voeg de tomaten en de knoflook toe, kruid rijkelijk met zout en peper en bak nog 5 minuten.
Stap 5 /9
De courgettes, tomatencoulis, tomatenpuree, suiker en Provençaalse kruiden toevoegen, goed mengen en 20 minuten laten sudderen.
Stap 6 /9
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Stap 7 /9
Verdeel een laag lasagnevellen in de pan, bedek ze met een laag tomaten, een laag béchamelsaus en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal dit tot de pan vol is. Eindig met een laag lasagnevellen bedekt met de resterende béchamel en geraspte kaas.
Stap 8 /9
Zet de pan in de oven en verwijder het handvat. Laat 35 minuten garen en controleer de lasagne met de punt van een mes.
Stap 9 /9
Serveer bestrooid met verse basilicum.