White chocolate and strawberry pizza
- Totale tijd 50u 35min
- 30min
Bereiding - 5min
Koken - 50u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Blindgebakken pizzadeeg
350 g Aardbeien
40 g Witte kookchocolade
30 g Vette room
70 g mascarpone
7.5 g Vanillesuiker (1 zakje)
Bereiding
Stap 1 /5
Volg de instructies van het recept voor blindgebakken pizzadeeg.
Stap 2 /5
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Halveer ze met een mes.
Stap 3 /5
Rasp de witte chocolade en houd 10 g apart om later te gebruiken als topping op de pizza. Giet de room in een kleine steelpan en verwarm op een laag vuurtje. Zet het vuur uit wanneer de room begint te pruttelen. Voeg de geraspte witte chocolade toe en meng tot een glad geheel. Laat afkoelen.
Stap 4 /5
Klop de mascarpone samen met de vanillesuiker op in een grote kom. Voeg de afgekoelde wittechocoladeroom toe. Klop op tot een glad mengsel. Schep het mengsel in het midden van de pizza. Verdeel over de hele pizza. Laat 2 uur opstijven in de koelkast voordat je het fruit erop legt.
Stap 5 /5
Plaats de pizza op een serveerbord en werk netjes af met de aardbeien en de geraspte witte chocolade. Snijd in stukjes, serveer en geniet!