Zachte chocoladecake met courgette
- Totale tijd 45min
- 20min
Bereiding - 25min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
130 g Bloem
50 g Cacaopoeder
90 g Zachte boter
140 g Bruine suiker
2 Eieren
220 g Gewassen en geraspte courgette
Zout (bij zachte boter)
100 g Stukjes chocolade
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
Stap 2 /9
Druk met een houten lepel op de boter om deze zachter te maken. Voeg de helft van de suiker toe. Blijf het mengsel nog een poosje kneden.
Stap 3 /9
Voeg de eierdooiers aan het mengsel toe en vervolgens de geraspte courgette. Meng door elkaar.
Stap 4 /9
Klop de overgebleven eiwitten met wat zout stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 2 tot 4 minuten tot de eiwitten stijf zijn en glanzen. Meng dit door het courgettemengsel.
Stap 5 /9
Zeef de bloem met de cacao en voeg toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
Stap 6 /9
Voeg de stukjes chocolade toe. Meng nogmaals door elkaar en giet vervolgens in de bakvorm.
Stap 7 /9
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Haal voorzichtig uit de vorm. Serveer de cake als deze nog warm en zacht is.