Zalmspiesjes in een Teriyaki-marinade met honing, gember, knoflook
- Totale tijd 4u 30min
- 20min
Bereiding - 10min
Koken - 4u
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 g Zonder graten en vel
70 ml Teriyaki-saus
30 g Honing
1 lepel Eetlepel geraspte gember
1 lepel Theelepel geraspte knoflook
0.5 lepel Theelepel chilipoeder
1 Limoen
Sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de Teriyaki-saus, gember, knoflook en chilipoeder met de honing. Proef en pas indien nodig aan.
Stap 2 /5
Snijd de zalmfilets in de lengte en marineer ze in de saus. Zet minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast.
Stap 3 /5
Haal de zalm een uur voor het serveren uit de koelkast en dep droog. Verwarm de marinade en zeef deze om extra saus te verkrijgen.
Stap 4 /5
Verwarm je Optigrill in de "Vis" stand voor.
Stap 5 /5
Zodra het op temperatuur is, gril je de zalmspiesjes op je Optigrill. Serveer met partjes limoen en bestrooi met sesamzaadjes.