Gratin van zoete aardappel en linzen
- Totale tijd 1u 10min
- 15min
Bereiding - 55min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
250 g Groene linzen
200 g Uien
300 g Rode paprika's
900 g Zoete aardappelen
2 el olijfolie
zout en peper
6 cl verse room
Bereiding
Stap 1 /9
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert wanneer je op een kookplaat en/of in de oven bakt.
Stap 2 /9
Doe water en zout in een pan. Kook de linzen gedurende de op de verpakking aangegeven tijd. Giet af en zet apart.
Stap 3 /9
Schil de uien en snijd ze fijn. Was en ontpit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Verwarm uw oven voor op 220°C.
Stap 4 /9
Bedek de zoete aardappelen met water in de pan. Kook ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
Stap 5 /9
Verwarm intussen de pan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signaal volledig rood wordt. Giet de olijfolie erin. Bak de uien en paprika's gedurende 10 minuten, onder regelmatig roeren.
Stap 6 /9
Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper en meng.
Stap 7 /9
Stamp in een kom de zoete aardappelen met de room. Proef en pas de smaak aan.
Stap 8 /9
Voeg de puree toe aan de linzen en smeer uit met een spatel.
Stap 9 /9
Zet de pan in de oven en verwijder het Ingenio-handvat. Bak gedurende 10 minuten.