- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Honing en pistache baklava
Honing en pistache baklava
- Totale tijd 1u 29min
- 20min
Bereiding - 1u 9min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
2 ovenlading
300 g Ongezouten boter
300 g Walnoten
200 g Pistachenoten
80 g griessuiker
1 tl Gemalen kaneel
32 bladje Filodeeg
Siroop:
400 g Suiker
140 g Honing
30 cl Water
2 Halve citroenen
4 el Oranjebloesemwater
4 tl Citroensap
30 g Gemalen pistachenoten
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /10
Smelt de stukjes boter in de anti-aanbakvorm op het programma P5 gedurende 9 minuten. Haal uit de vorm en zet apart. Was de vorm niet.
Stap 2 /10
Meng de walnoten en pistachenoten met de suiker en kaneel (of hak met een mes). Voeg 50 g gesmolten boter toe aan de walnoten en pistachenoten en meng tot een gladde pasta.
Stap 3 /10
Snijd 16 rechthoeken uit de filodeegvellen zodat ze in de vorm passen.
Stap 4 /10
Leg 1 vel filodeeg op de bodem van de vorm met antiaanbaklaag, beboter het vel met een kwastje en herhaal deze stap tot u 8 vellen hebt gebruikt.
Stap 5 /10
Spreid de walnoot/pistachepasta uit, strijk glad en druk aan.
Stap 6 /10
Bedek met een vel filodeeg, bestrijk het met boter en herhaal dit tot het volledig bedekt is. Druk goed aan.
Stap 7 /10
Snijd met een scherp mes vierkantjes of ruiten uit over de hele diepte van de baklava en bestrijk ze met de resterende boter.
Stap 8 /10
Laat 45 minuten bakken op het programma P1.
Stap 9 /10
Snijd ondertussen met een schiller grote citroenschilletjes. Doe de suiker, de honing, het water en de citroenschil in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken tot u een dikke siroop hebt. Stop het koken, verwijder de schillen en voeg het oranjebloesemwater en citroensap toe. Meng en zet apart.
Stap 10 /10
Once the baklava is cooked, top with the cooled syrup, sprinkle with crushed pistachios and leave to cool completely before eating.