- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Mini-appelflappen met amandelen
Mini-appelflappen met amandelen
- Totale tijd 1u
- 30min
Bereiding - 30min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
2 ovenlading
3 Bladerdeeg
240 g Appel
120 g Amandelspijs
72 Amandel
2 Ei
Toebehoren
12 mini tartlets Tefal bakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Snij in het bladerdeeg 12 schijven van 6 cm doorsnee en 12 schijven van 6,5 cm doorsnee. Zet 10 minuten koel.
Stap 2 /5
Rol ondertussen 12 bolletjes amandelspijs van elk 5 g.
Stap 3 /5
Plaats de schijven van 6,5 cm in individuele taartvormpjes (zet de andere schijven koel). Druk ze goed aan zodat alle lucht verwijderd is. Leg op elke schijf een bolletje amandelspijs. Giet hierover een lepel appelmoes.
Stap 4 /5
Bestrijk met een kwastje (of een vingertop) de rand van de schijf met losgeklopt ei. Plaats hierop de schijf 6 cm doorsnee. Druk de randen aan met een taartvorkje. Bestrijk de schijven met de rest van het ei. Garneer met 3 stukjes amandelschaafsel. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 5 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen, haal uit de vorm en smullen maar.