Perencake met sesam
- Totale tijd 57min
- 25min
Bereiding - 27min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
100 g Honing
60 g Witte suiker
2 Eieren
18 cl Vloeibare room (180 g)
40 g Sesampasta (biologische winkel)
2 cl Citroensap
300 g Bloem
2 Bakpoeder (8 g)
2 Niet al te rijpe peren
100 g Geroosterde sesamzaadjes
2 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 minicakejes
Bereiding
Stap 1 /4
Meng met een garde in een kom de honing met de suiker, de eieren en twee snufjes zout. Voeg de sesam, vloeibare room en het citroensap toe en blijf kloppen. Voeg de bloem, het bakpoeder en de sesamzaadjes toe (bewaar een paar zaadjes ter decoratie) en meng flink. Verdeel het deeg over de cakevormen.
Stap 2 /4
Schil de peren. Snijd de peer in vieren en haal de pitjes eruit. Snijd 3 kwarten in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Leg de plakjes op de cakejes en duw ze lichtjes in het deeg. Strooi er wat sesam over. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /4
Laat 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Serveer nog een beetje warm.