Vegan cupcakes met amandelen en bosbessen
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Bereiding - 30min
Koken - 20min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
390 g Sojayoghurt
12 cl Neutrale olie
210 g Witte suiker
3 cl Citroensap
Bittereamandelextract
75 g Amandelpoeder (huisgemaakt, op basis van verse fijngemalen amandelen)
330 g Bloem (T55)
3 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
210 g Bosbessen, zorgvuldig gewassen en gedroogd
3 Zout
45 g Bosbessen
210 g Poedersuiker
210 g Amandelpoeder
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
(GEBAK) Doe de yoghurt en de olie in een schaal en klop op met een garde. Blijf het mengsel opkloppen en voeg ondertussen eerst de witte suiker en een snufje zout toe, en vervolgens het citroensap en het bittereamandelextract.
Stap 2 /5
Voeg het amandelpoeder toe en daarna het mengsel van bakpoeder en bicarbonaat. Meng alles goed door elkaar, zodat het bakpoeder en het bicarbonaat goed worden verspreid. Voeg de bosbessen toe. Verdeel het mengsel over de bakvorm voor 6 muffins en plaats deze in de Cake Factory.
Stap 3 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /5
(VERSIERING) Terwijl het apparaat aanstaat, drukt u met behulp van een houten lepel de bosbessen en de poedersuiker fijn. Voeg het amandelpoeder toe en kneed net zolang tot het amandeldeeg homogeen is en een mooie mauve kleur heeft. Zet in de koelkast en wacht totdat de kleine gebakjes goed zijn afgekoeld.
Stap 5 /5
Spreid het amandeldeeg uit tussen twee vellen bakpapier. Snijd rondjes uit met een diameter van 6 à 7 cm. Leg deze op de kleine, volledig afgekoelde gebakjes. Smullen maar!