Vegan vanillemuffins
- Totale tijd 55min
- 15min
Bereiding - 30min
Koken - 10min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
30 g Bloem
300 g Bloem
75 g Boekweitmeel
3 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
90 g Amandelpoeder
210 g Witte suiker
54 cl Sojamelk
12 cl Neutrale olie
4.5 cl Citroensap of witte azijn
3 Vanille
3 Zout
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de bloem en de olie in een kleine steelpan en warm al roerend op tot de olie licht begint te borrelen. Voeg de sojamelk, de vanillezaadjes en het zout toe. Klop flink totdat het mengsel dik begint te worden. Zet het vuur uit.
Stap 2 /6
Voeg de suiker en het amandelpoeder toe, en meng tot de suiker gesmolten is. Giet in een kom. Zet ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel kan afkoelen.
Stap 3 /6
Zeef de rest van de bloem, het boekweitmeel, het bakpoeder en het bicarbonaat. Voeg ze toe aan het eerste mengsel en meng goed door elkaar met een houten lepel tot een glad deeg. Voeg het citroensap toe.
Stap 4 /6
Verdeel gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat afkoelen en haal uit de vorm.